suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on kodinomaista, perhepäivähoitajan kotona tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoitoryhmään voi kuulua enintään neljä kokopäivähoitoa tarvitsevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva esikoululainen, mukaan luettuna hoitajan omat alle kouluikäiset lapset.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Perhepäivähoitoon haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla varhaiskasvatuspaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Mikäli varhaiskasvatuksen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, varhaiskasvatusta on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päivähoidon ohjaaja tekee päätöksen varhaiskasvatuspaikasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 11.11.2022