suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoidon ohjaaja valvoo ja ohjaa perhepäivähoitoa. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhepäivähoitoa järjestään lapsen kotona, jos perheessä on kolme alle kouluikäistä lasta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tun ...

Toimi näin

Voit hakea perhepäivähoitopaikkaa ympäri vuoden. Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus eDaisy asioinnissa viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Voit täyttää varhaiskasvatushakemuksen myös kaupungin asiointipisteissä. Varhaiskasvatushakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee erikseen varhaiskasvatushakemus jokaisesta perhepäivähoitoon hakevasta lapsesta. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Nurmekseen tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa varhaiskasvatushakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuspaikkaa. Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan, tee muutosilmoitus (toive hoitopaikan vaihdosta) eDaisy asioinnissa.

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittelyä varten eDaisy asioinnissa viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä

Opetus- ja kulttuuriministeriön asetus varhaiskasvatuksen yksityisen palveluntuottajan ilmoitusmenettelystä

Asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista

Palvelun toteuttaa

Nurmeksen kaupunki

Palvelusta vastaa

Nurmeksen kaupunki
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 18.11.2022