suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nousiaisten kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Nousiainen
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitajat tarjoavat kotonaan kodinomaista ja yksilöllistä varhaiskasvatusta eri puolilla kuntaa. Toiminnan sisällössä lasten oman leikin osuus on suurempi kuin ohjatun toiminnan. Perhepäivähoidossa ulkoilun merkitys on suuri. Toiminta on monipuolista ja luonnon läheistä. Perhepäivähoidossa toimii kolme eri tiimiä. Tiimit tapaavat säännöllisesti askartelun, retkien ja muun toiminnan puitteissa. Kouluilla jumpataan ohjatusti viikoittain, seurakunnan kerhoihin osallistutaan säännöllisesti, päiväkodeissa pidetään laulutunteja perhepäivähoidolle kuukausittain ym. mukavaa toimintaa. Toimintaan osallistutaan lasten ehdoilla. Perhepäivähoitajat valmistavat itse terveellisen ja monipuolisen aamupalan, lounaan sekä välipalan. Perhepäivähoidon vanhempainyhdistys järjestää tapahtumia ja juhlia, joissa lapset pääsevät esiintymään. Perhepäivähoitajan ryhmässä voi olla (hoitajan omat lapset mukaan lukien) neljä kokopäiväistä hoidossa olevaa n. 1-5 vuoden ikäistä lasta sekä yksi osapäivähoidossa oleva esikoululainen.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNousiaisten kunta
Palvelusta vastaaNousiaisten kunta
Alue Nousiainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nousiaisten kunta
Päivitetty: 1.10.2021