suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iin kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Ii
  • Julkinen palvelu

Alue

Ii
Palvelun kieli: suomi

Iissä on useita perhepäivähoitopaikkoja, perhepäivähoitoa annetaan hoitajan kotona. Mahdollisuuksien mukaan myös perheellä on mahdollisuus saada perhepäivähoitaja omaan kotiinsa, jos perheellä on vähintään kolme alle kouluikäistä lasta. Hoitopaikkoja haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Maksu määräytyy perhekoon ja asetetun tulorajan ylittävästä tulosta tietyn prosentin mukaan.


Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunta voi rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden takia kotona.


Palvelun toteuttaa: 
Iin kunta