suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vehmaan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Vehmaa
  • Julkinen palvelu
Alue Vehmaa
Palvelun kieli suomi

Alle 7-vuotiaat lapset voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Vehmaalla toimii 36 paikkainen Päiväkoti Päivänkakkara.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle tehdään oma varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen, lapsen ja kasvattajien kanssa.

Mikäli toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona, on lapsen varhaiskasvatusaika rajattu 20 tuntiin viikossa.


Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.


Palvelun toteuttaa: 
Vehmaan kunta