suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Varkaudessa on 5 kunnallista päiväkotia, joissa on alle 3-vuotiaiden, 3–5-vuotiaiden, 1–5-vuotiaiden ja esiopetusikäisten lasten ryhmiä sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten pienryhmiä.

Päiväkodit ovat yleensä avoinna klo 6.30–17 välillä. Osa päiväkodeista tarjoaa tarvittaessa iltahoitoa tai vuorohoitoa.

Päiväkotien toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Päivähoidosta peritään kuukausimaksu. Varhaiskasvatuksessa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus.

Toimi näin

Vanhempien tulee hakea päivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Tee sähköinen päivähoitohakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Tee erillinen hakemus jokaisesta päivähoitoon hakevasta lapsesta.

Toimita tuloselvitykset päivähoitomaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään päivähoidosta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Päivähoidossa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Päivähoidossa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Alue Varkaus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019