suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sodankylän kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Sodankylä
  • Julkinen palvelu

Kunnallista päiväkotihoitoa järjestetään Sodankylässä kunnan omissa päiväkodeissa sekä Touhula Varhaiskasvatus Oy:n päiväkodissa. Päiväkotihoitoa tarjotaan sekä päivähoitona että vuorohoitona. Vuorohoito on tarkoitettu niille perheille, joissa vanhemmat työnsä luonteesta johtuen tarvitsevat lapsilleen ilta-, yö- tai viikonloppuhoitoa. Vuorohoidon yleiset periaatteet löytyvät näiltä peda.net -sivustolta.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisen asiointikanavan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSodankylän kunta
Palvelun toteuttaaSodankylän kunta
Alue Sodankylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sodankylän kunta
Päivitetty: 29.1.2019