suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Orimattilan kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Orimattila
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus on pienten lasten eri elämänpiireissä tapahtuvaa kasvatuksellista vuorovaikutusta, jonka tavoitteena on edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Varhaiskasvatus koostuu hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuudesta. Varhaiskasvatusta järjestetään valtakunnallisten linjausten mukaisesti varhaiskasvatuspalveluissa, joista keskeisimpiä ovat päiväkotitoiminta, pe ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Yleistä tietoa Orimattilan kaupungin lasten varhaiskasvatuspalveluista saa varhaiskasvatuksen palvelupäälliköltä. Hän kertoo paikkatilanteesta sekä hoitosuhteeseen ja hoitopaikan hakemiseen liittyvistä asioista. Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö vastaa perhepäivähoidosta ja valvoo yksityistä perhepäivähoitoa.

Kaikista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin liittyvistä asioista vastaa toimistosihteeri. Häneltä voi kysyä tulotietojen toimittamisesta ja maksun maksamiseen liittyvistä asioista. Hän tietää tulojen vaikuttamisesta maksuun ja voi laskea varhaiskasvatuksen asiakasmaksun suuruuden.

Päivähoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan. Mikäli päivähoidon tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on kunta velvollinen järjestämään hoitopaikan alle kouluikäiselle lapselle kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Hakemuksen voi täyttää joko sähköisesti osoitteessa orimattila.fi tai hakulomakkeilla. Hakulomakkeita saa päiväkodeista sekä Sivistyspalvelukeskuksesta, os. Pappilantie 2, 16300 Orimattila.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Orimattilan kaupunki

Palvelusta vastaa

Orimattilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Orimattilan kaupunki
Päivitetty: 24.4.2023