suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Merikarvian kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Merikarvia
  • Julkinen palvelu

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Varhaiskasvatus on maksullista.

1.8.2016 alkaen siirryttiin tuntiperusteisen varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Vanhemmat varaavat varhaiskasvatusta tuntien mukaan, siten, että subjektiivinen oikeus on korkeintaan 20 h/vko, jolloin asiakasmaksun suuruus on 60 % täydestä kuukausimaksusta. Kuntamme on määritellyt yli 20 tunnin välykset seuraavasti: 20-27 h/vko 75 %, 27-35 h/vko 85 % ja yli 35 tunnin viikoittaisesta varhaiskasvatuksesta peritään 100 %. Päivähoitomaksun suuruuteen vaikuttavat hoidon tarve ja perheen koko sekä huoltajien tulot.

Merikarvian kunnassa on yksi päiväkoti koulukeskuksen läheisyydessä. Päiväkodissa toimii viisi ryhmää; (keskimäärin 80 lasta. Päiväkoti on avoinna klo 6.30 -17.00 (tarvittaessa - klo 21.30.)

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMerikarvian kunta
Palvelun toteuttaaMerikarvian kunta
Alue Merikarvia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Merikarvian kunta
Päivitetty: 3.12.2019