suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu
Alue Mäntyharju
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Mäntyharjulla on yksi kunnallinen päiväkoti, jossa on ryhmät 0-5 -vuotiaille. Päiväkoti on avoinna klo 6.30–17 välillä, lisäksi vuorohoitoa tarjotaan huoltajien työvuorojen mukaisesti. Päiväkodin toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa. Päivähoidosta peritään kuukausimaksu.


Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatukseen haetaan eDaisy asioinnissa ja lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Palveluun kirjaudutaan lapsen huoltajan verkkopankkitunnuksilla. Jokaisesta lapsesta tehdään oma hakemus. Hakemuksen voi täyttää myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli päivähoidon tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta eikä hoidon tarve ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää. Perheillä on oikeus subjektiiviseen päivähoitoon 20 t / viikko, kun vanhempi tai huoltaja hoitaa toista lasta äitiys-, isyys- tai hoitovapaalla tai kotihoidontuella, on työtön tai eläkkeellä, lomautettu tai vuorotteluvapaalla. Palvelu on maksullinen. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.


Palvelun toteuttaa: 
Mäntyharjun kunta