suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kaupunki on jaettu kolmeen varhaiskasvatusalueeseen: Kotkansaari, Länsi-Kotka ja Karhula. Päiväkodit tarjoavat koko- ja osa-aikaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille. Varhaiskasvatusta järjestetään tarvittaessa myös esiopetuksen lapsille. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia yhteistyössä huoltajien kanssa. Jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatuksessa varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä lapsen ja huoltajan kanssa.

Toimi näin

Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Jos varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä. Tee erillinen hakemus jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä eteenpäin.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatusyksikköön, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Päiväkodit tarjoavat koko- ja osa-aikaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus. Lisätietoja voit katsoa Kotkan päivähoidon verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 6.5.2020