suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Kulukorvaus ajalta, jolloin asiakas osallistuu työllistymistä edistäviin palveluihin

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Harkinnanvaraista kulukorvausta voidaan myöntää, jos työtä vailla olevalla henkilöasiakkaalla ei ole oikeutta kulukorvaukseen työttömyysetuuden maksajalta tai jonkin muun lain perusteella. Sitä voidaan maksaa seuraavien työllistymistä edistävien palvelujen ajalta:

- työvoimakoulutus

- työnhaku- ja uravalmennus

- koulutus- ja työkokeilu

Kulukorvausta maksetaan vain palveluun osallistumispäiviltä ja enintään viideltä kalenteripäivältä viikossa. Loma- ja poissaolopäiviltä kulukorvausta ei makseta.

Kulukorvauksen määrä on 9 euroa päivässä. Se maksetaan korotettuna silloin, jos työllistymistä edistävä palvelu järjestetään työssäkäyntialueen ulkopuolella tai, kun palvelu järjestetään kotikunnan ulkopuolella ja osallistumisesta aiheutuu majoituskustannuksia. Korotettu kulukorvaus on 18 euroa.

OMA-valmentaja tarkistaa asiakkaan lomakkeeseen tallentamat tiedot ja tekee joko myönteisen tai kielteisen päätöksen kulukorvauksen myöntämisestä sekä lähettää päätöksen asiakkaalle. Kielteinen päätös on perusteltava ja mukaan liitetään oikaisuvaatimus. Asiakkaan tulee hakea oikaisua 30 päivän sisällä päätöksen tiedoksisaannista.

Toimi näin

Jos saat työttömyysetuutta, Kela tai työttömyyskassa maksaa kulukorvauksen työttömyysetuuden maksamisen yhteydessä ja sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Jos sinulla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, keskustele OMA-valmentajasi kanssa mahdollisuudestasi saada harkinnanvaraista kulukorvausta. Hae harkinnanvaraista kulukorvausta täyttämällä lomake Kokeilualueen kunnalta haettava kulukorvaus (KK612) ja palauta lomake Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin. Kulukorvausta on haettava kuukauden kuluessa maksatusjakson päättymisestä. Korvaus maksetaan jälkikäteen KEHA-keskuksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut voi myöntää harkinnan mukaan kulukorvausta, jos et ole oikeutettu saamaan sitä Kelasta tai työttömyyskassasta tai minkään muun lain nojalla. Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ei voi myöntää harkinnanvaraista kulukorvausta, jos sinulla on mahdollisuus saada työttömyysetuutta ilmoittautumalla TE-toimistossa työttömäksi työnhakijaksi.

KEHA-keskuksen maksatusyksikkö maksaa kulukorvaukset henkilöasiakkaille, joille TE-toimisto tai kokeilukunta päättää myöntää oikeuden harkinnanvaraisen kulukorvaukseen. Harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntäminen on osa TE-palveluihin liittyvää kuntakokeilua, ja sitä voidaan myöntää ja maksaa määräaikaisena 1.3.2021 – 31.7.2023 välisenä aikana. Kokeilut päättyvät 30.6.2023, johon mennessä harkinnanvaraisen kulukorvauksen päätös on tehtävä TE-toimistossa tai kokeilukunnissa

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotTyö- ja elinkeinotoimisto, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 28.4.2021