suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Kulttuuripalvelut

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Jämsä on ainutlaatuinen huovan tekemisen keskus. Se on yhdistänyt Keski-Suomen perinteikkään ja ainutlaatuisen huopateollisuuden, käsityöläiset, lampolat, taiteilijat sekä kotimaasta että ulkomailta sekä myös alaa lähellä olevat yhdistykset. Joka kesä Jämsässä järjestetään kansainvälinen huopanäyttely.

Jämsän kaunis luonto ja upeat maisemat ovat innoittaneet taiteilijoita jo vuosisatojen ajan. Nykyäänkin moni taiteilija on löytänyt kotinsa Jämsästä. Lukuisat taidegalleriat ja kotiateljeet tarjoavat mielenkiintoista nähtävää. Eliel Saarisen, Akseli Gallen-Kallelan ja muiden kuuluisuuksien maalaamia teoksia voi ihailla esimerkiksi Gösta Serlachiuksen taidemuseossa naapurikaupungissamme Mänttä-Vilppulassa.

Jämsässä on neljä kotiseutumuseota ja erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten; kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille, mutta virtuaalimuseon Museo24 avulla voit päästä kulttuurikierrokselle vaikka heti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 5.4.2022