suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Vaasan kaupunki

Kulttuurikaruselli K-65

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu
Alue: Vaasa
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Kulttuurikaruselli K-65 tarjoaa elämyksiä ensisijaisesti ikäihmisille, joiden omat mahdollisuudet kulttuurin tekemiseen ja kokemiseen ovat rajalliset. Kulttuurikaruselli järjestää ikäihmisille kulttuuritoimintaa vaihtuvien teemojen mukaan. Tavoitteena on innostaa uusien kulttuurilajien kokeiluun, saada aikaan myönteisiä ja voimaannuttavia kulttuurielämyksiä, helpottaa kulttuurin käyttöä sekä poistaa kulttuuriin liittyviä ennakkoluuloja.

Kulttuurikarusellin toiminnalla tuotetaan kulttuurillista hyvinvointia ympärivuorokautisessa hoidossa oleville vanhuksille ja heidän omaisilleen. Lisäksi toiminnasta pääsevät osallisiksi toimintapaikkojen lähiympäristöissä kotona asuvat ikääntyneet vanhukset. Toiminnalla tuetaan myös henkilökunnan jaksamista, koulutusta ja yhteisöllistä arkea. Kulttuurikaruselli K-65 on Vaasan kaupungin Kulttuurikeskuksen ja Ikäkeskuksen viriketoiminnan yhteistyössä toteuttamaa kulttuurisen vanhustyön palvelua. Yhteistyön peruslähtökohtana on sosiaali- ja terveysministeriön ikäihmisten palvelujen laatusuositus ja visiona on turvata aktiivinen ja elämän makuinen vanhuus niille vaasalaisille ikäihmisille, joiden mahdollisuudet päästä kulttuurin pariin ovat heikot.

Kulttuurikarusellin toiminnan puitteissa taide- ja kulttuurialan toimijat, yhdistykset ja oppilaitokset voivat ottaa vaasalaisen palvelutalon, vanhainkodin tai yhden kaupunginsairaalan osaston kummikohteekseen ja vierailla, esiintyä tai harjoitella siellä säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Kummitoiminnan tavoitteena on löytää säännöllistä ja pidempiaikaisempaa yhteistyötä toimijoiden ja vanhuspalvelukohteiden välillä. Toimintaa on tarkoitus kehittää niin, että kaikissa kaupungin vanhusten hoitopaikoissa olisi ainakin yksi kummiyhteisö.

Vuonna 2014 aloitettiin uusi perinne, jossa vuosittain Vaasaan valitaan vuoden Lucia-Mummo. Mummokandidaatit tulevat koti-ja laitoshoidon asiakkaista henkilökunnan ehdotusten perusteella ja Lucia-Mummo valitaan yleisöäänestyksen perusteella. Tapahtuma on saavuttanut suuren suosion ja se tuo ikäihmisten arkeen iloa, kauneutta ja hyvän mielen.


Toimi näin

Lisää tietoa Kulttuurikarusellista antavat Kulttuurikeskuksen kulttuurisuunnittelija sekä ikäkeskuksen vastaava viriketoiminnan ohjaaja.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Vaasan kaupunki