suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Kulttuuriin liittyvän kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvan kunta myöntää avustuksia sekä toimintaan että tapahtumien järjestämiseen. Avustusmuodot ovat leiriavustukset, koulutusavustukset, ostopalvelut, stipendit sekä muut avustettavat kohteet. Tarkat avustussäännöt löytyvät kunnan nettisivuilta, ja kulttuuriohjaaja neuvoo tarvittaessa hakemukseen liittyvissä asioissa.

Juvan kunnan avustukset ovat luonteeltaan toiminta-avustuksia, jotka maksetaan aina toteutuneita kuitteja ja/tai ohjaajapäiväkirjoja vastaan. Avustusta ei myönnetä järjestölle toimintaan, johon saadaan muuta merkittävää tukea kunnalta, valtiolta tai muulta taholta.

Avustukset jaetaan harkinnan mukaisesti, ja avustussäännöissä olevat perusteet ovat laskennallisia, eivät sitovia.

Toimi näin

Keskustele avustuskohteesta ja avustuksen määrästä etukäteen kulttuuritoimen kanssa, ja hae avustuksia vapaamuotoisella hakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tapahtumien järjestämiseen.

Avustus myönnetään vain järjestön omaan toimintaan, ja järjestö tai toimintaryhmä voi hakea vuoden aikana avustusta samaan tapahtumaan tai kohteeseen vain yhdestä toimintayksiköstä (joko kulttuuri-, liikunta- tai nuorisoyksiköstä).

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Yhdistykset, säätiöt, laitokset, yksittäiset kansalaiset ja muut kunnassa toimivat yhteisöt voivat saada kulttuuritoiminnan harjoittamiseen ja edistämiseen avustuksia kunnalta. Kunnan tehtävänä on tukea kulttuuritoimintaa kunnassa.

Kunnat voivat avustaa teatteri-, tanssi- ja sirkustoimintaa sekä museo- ja musiikkitoimintaa kunnassa eri tavoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021