suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Imatran kaupunki

Kulttuuriin liittyvän kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Imatra
  • Julkinen palvelu

Imatran hyvinvointilautakunta päättää lähikulttuuritapahtumien avustuksista. Etelä-Karjalan maakuntaliitto on määritellyt lähikulttuurin seuraavasti: ”Lähikulttuuri tarkoittaa eteläkarjalaisten tuottamaa taidetta ja kulttuuria, jonka sisältö on pääasiallisesti paikallisten toteuttamaa. Lähikulttuuria tuottavat järjestöt, taiteilijat, käsityöläiset ja harrastajat sekä yritykset ja julkisyhteisöt.” Määritelmän lisäksi lähikulttuurille on ominaista, että tapahtumien yleisö koostuu pääasiassa paikkakuntalaisista tai lähialueen asukkaista.

Tapahtumiin, joilla on kansallinen tai kansainvälinen laajuus, myöntää avustukset kaupunginhallitus tai avustamisesta vastuussa oleva kaupunkiyhtiö. Tällaiset tapahtumat tulee tuoda mukaan Imatran kaupungin talousarviokäsittelyyn tapahtumaa edeltävän vuoden syyskuun alkuun mennessä.

Kohdeavustusta voivat saada imatralaiset, rekisteröityneet kulttuurijärjestöt, yksityishenkilöt ja työryhmät.

Rahallisen avustamisen lisäksi Imatran kaupunki avustaa kaikkia imatralaisia järjestöjä muun muassa vuokraamalla järjestöille tiloja käytössään olevista kiinteistöistä huomattavasti alle todellisten käyttökustannusten arvon, avustamalla tapahtumien tuottamisessa tai avustamalla toiminnan järjestämisessä.

Toimi näin

Avustushakemuslomakkeen voi tulostaa tai täyttää osoitteessa kaupungin verkkopalvelussa. Paperiversio liitteineen palautetaan kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tapahtumien järjestämiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Yhdistykset, säätiöt, laitokset, yksittäiset kansalaiset ja muut kunnassa toimivat yhteisöt voivat saada kulttuuritoiminnan harjoittamiseen ja edistämiseen avustuksia kunnalta. Kunnan tehtävänä on tukea kulttuuritoimintaa kunnassa.

Kunnat voivat avustaa teatteri-, tanssi- ja sirkustoimintaa sekä museo- ja musiikkitoimintaa kunnassa eri tavoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaImatran kaupunki
Palvelusta vastaaImatran kaupunki
Alue Imatra
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Imatran kaupunki
Päivitetty: 15.4.2019