suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Kulttuuri

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kulttuuritapahtumia ja -toimintaa eri-ikäisille kuntalaisille ja kaupunkiin saapuville matkailijoille. Yhteistyö muiden kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ja kulttuurialan toimijoiden kanssa on vilkasta.

Kulttuuripalvelut järjestää julkisia tapahtumia ja vastaa J. L. Runebergin kodin ja Walter Runebergin veistoskokoelman pitämisestä avoinna. Se järjestää myös museoissa yleisötapahtumia ja toimintaa mm. päiväkodeille ja kouluille. Museokäynti ja opastus ovat maksuttomia porvoolaisille päiväkoti- ja kouluryhmille.

Kulttuuripalvelun hallinnoimia taidenäyttelytiloja ovat Taidetehtaalla sijaitseva Taidehalli ja Vanhassa kaupungissa oleva Galleria Vanha Kappalaisentalo, joiden näyttelyitä toteutetaan yhteistyössä Porvoon taideyhdistyksen ja Porvoon taiteilijaseuran kanssa. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kulttuuripalvelut koordinoi kaupungissa järjestettävää taiteen perusopetusta ja Porvoon kulttuurikoulun toimintaa. Taidetehtaan Studiossa järjestetään työpajatoimintaa sekä koululaisille että muille kuntalaisille. Kulttuuripalvelut myös järjestää ja tukee tapahtumia Porvoon Taidetehtaassa ja Kulttuuritalo Grandissa.

Lisätietoa Porvoon kulttuuripalveluiden tuottamista palveluista löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 28.4.2020