suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Multian kunta

Kuljetuspalvelut VPL

  • Palvelu
  • Multia
  • Julkinen palvelu

Jokapäiväiseen elämään kuuluvia kuljetuksia ovat vaikeavammaisen henkilön asuinkunnan alueella tapahtuvat tai lähikuntiin ulottuvat kuljetukset. Asioimis- ja virkistysmatkoja myönnetään vähintään 18 yhdensuuntaista jokapäiväiseen elämään kuuluvaa matkaa kuukaudessa asuinkunnan tai naapurikuntien alueella. Työ- ja opiskelumatkat myönnetään hakemuksen perusteella todellisen tarpeen mukaan asuinkunnan tai naapurikuntien alueella. Muualla asuvat voivat käyttää kuljetuspalvelua asuinkuntansa tai naapurikuntien alueilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMultian kunta
Palvelusta vastaaMultian kunta
Alue Multia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Multian kunta
Päivitetty: 4.5.2020