suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kuljetuspalvelut sosiaalihuoltolain perusteella

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua, jos olet vammainen ja vähävarainen ikääntynyt etkä pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja.

Kuljetuspalvelua voit käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihisi.

Toimi näin

  • Arvioi mahdollisuuttasi saada sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua vastaamalla kysymyksiin linkissä "Sosiaalihuoltolainmukainen kuljetuspalvelukysely". Kyselyn tulokset ovat suuntaa-antavia eivätkä oikeuta palvelun myöntämiseen tai kieltämiseen.
  • Tee kuljetuspalveluhakemus sosiaalihuoltolain nojalla joko tulostettavalla lomakkeella tai sähköisesti Omapalvelussa..
  • Toimita tulostettava hakemus hyvinvointipalveluiden palveluohjaukseen.
  • Saat ohjeita ja neuvoja Aino-neuvonnasta, kuljetuspalvelujen palvelusihteeriltä sekä palveluohjauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Katso ehdot linkistä "Sosiaalihuollon kuljetuspalvelujen kriteerit".

Et voi käyttää kuljetuspalvelua lääkäri-, kuntoutus- ja terveydenhuollon matkoihin, joihin voit saada Kelan korvausta sairausvakuutuslain mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksu/omavastuu on julkisen joukkoliikenteen mukainen kertamaksu.

Pääsääntöisesti kuljetuspalvelu myönnetään lähimpään "kaupunginosakeskukseen", mistä keskeiset tarvittavat palvelut löytyvät. Yhdenmukaisen kuljetuspalvelun kustannusten yläraja on 50 €.

Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 4.3.2020