suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Kuljetuspalvelut sosiaalihuoltolain nojalla (65 vuotta täyttäneet)

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemen kaupunki myöntää sosiaalihuoltolain mukaista liikkumista tukevaa palvelua pääasiassa pienituloisille henkilöille, joilla on erityisiä pitkäaikaisia vaikeuksia liikkumisessa ja julkisten kulkuneuvojen käytössä, eivätkä palvelu- tai asiointilinjat ole henkilön käytettävissä. Palvelu myönnetään siihen varatun määrärahan puitteissa.

Palvelun tarpeen arvioinnissa otetaan huomioon hakijan kokonaistilanne (toimintakyky, terveydentila, sosiaalinen tilanne, asuinympäristö ja taloudellinen tilanne). Tässä yhteydessä arvioidaan myös mahdollisuus vastata palvelu- ja asiointiliikenteen avulla hakijan kulkemisen tarpeeseen, joka on ensisijaista kuljetuspalveluoikeuteen nähden.

Kuljetuspalvelua myönnetään asiointi-, virkistys- ja vapaa-ajan matkoihin. Kuljetuspalvelua ei myönnetä lääkäri-, kuntoutus- ja terveydenhuollon matkoihin, joihin voi saada Kelan korvausta sairausvakuutuslain mukaisesti. Kuljetuspalvelu myönnetään määräajaksi korkeintaan kahden vuoden ajalle. Kuljetuspalveluna myönnetään enintään 8 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa Rovaniemen kaupungin sisällä.

Kuljetuspalvelu järjestetään taksikuljetuksilla ja palvelu- sekä asiointilinjoilla. Kuljetuspalvelu järjestetään Matkapalvelukeskuksen kautta.

Toimi näin

65 vuotta täyttäneiden sosiaalihuoltolain mukaista liikkumista tukevaa palvelua eli kuljetuspalvelua voit hakea kirjallisella hakemuksella Ikäosaamiskeskuksesta. Hakemuksen liitteenä siinun tulee toimittaa viimeisin vahvistettu verotustodistuksesi, tiliotteet tai muu pankin antama selvitys taloudellisesta tilanteestasi kolmen viimeisimmän kuukauden ajalta. Lisäksi sinun on hyvä liittää hakemukseesi tietoja myös muista taloudelliseen tilanteeseen vaikuttavista asioista kuten asumisen kuluista, terveydenhuollon kuluista sekä lainoista. Mikäli olet avo- tai avioliitossa, tulee edellä mainitut tiedot olla molempien osalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kuljetuspalveluista peritään linja-auton taksan mukainen omavastuu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 19.10.2021