suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kuljetuspalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kuusamon kaupunki
Alue: Kuusamo
Palvelun kieli: suomi

Kunta järjestää välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia kykene käyttämään joukkoliikennettä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin kotikunnassa ja lähialueella.

Kunta järjestää kuljetuspalvelun ostamalla sen palveluntuottajilta. Palvelulinja Kyytimatti liikennöi taajama-alueella, reitit ajetaan maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Sivukylällä asuvilla on mahdollisuus saada TaksiPlus-kortti asiointimatkaan kerran viikossa.


Toimi näin

Kuljetuspalvelua haetaan erillisellä lomakkeella, joka palautetaan joko vanhustyön tai vammaistyön sosiaalityöntekijälle. Vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua ensimmäistä kertaa haettaessa on mukaan liitettävä lääkärinlausunto, josta ilmenee ne vaikeudet, joita hakijalla on liikkumisessa.


Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Palvelu on maksullinen.

Matkoista peritään linja-autotaksan mukainen maksu.


Tausta ja lainsäädäntö

Välttämättömästi tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut järjestetään henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia tai ikääntyneiden kyseessä ollessa liikkumisvaikeuksien, muistisairauden tai vähävaraisuuden takia kykene käyttämään joukkoliikennevälineitä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Matkustajalla voi tarvittaessa olla mukanaan saattaja.

Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: Taksikortti PLUS palvelu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Palvelulinja Kyytimatti (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)