suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Kunta järjestää tarvittavat, kohtuulliset kuljetuspalvelut (vpl, shl) henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia kykene käyttämään joukkoliikennettä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Tarvittaessa mukana voi olla kunnan järjestämä tai kuljetuspalvelun käyttäjän oma saattaja.

Kunta voi tuottaa palvelut itse tai ostaa niitä palveluntuottajilta. Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Toimi näin

Vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua haetaan kirjallisesti, lisätiedot avopalveluohjaaja, puhelinaika ma-pe klo 9-11, puh. 040 708 4691.

Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua haetaan kirjallisesti, lisätiedot kotihoidonohjaaja, puhelinaika ma-pe klo 9-11, puh. 040 7160 245.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalveluiden myöntämisperusteet tarkistetaan vuosittain. Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun myöntämiseen vaikuttavat bruttotulot ja säästöt.

Kuljetuspalveluihin ovat pääsääntöisesti oikeutettuja ne, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun myöntäminen ei riipu henkilön varallisuudesta, iästä tai diagnoosista.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalihuoltolaki, asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 9.9.2019