suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Kuljetuspalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Kunta järjestää välttämättömät, kohtuulliset kuljetuspalvelut henkilölle, joka ei vamman tai sairauden takia kykene käyttämään joukkoliikennettä. Palvelua voi käyttää työssäkäyntiin, opiskeluun, asiointiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja virkistykseen kotikunnassa ja lähialueella. Tarvittaessa mukana voi olla kunnan järjestämä tai kuljetuspalvelun käyttäjän oma saattaja.

Kunta voi tuottaa palvelut itse tai ostaa niitä palveluntuottajilta. Kuljetukset voidaan toteuttaa taksilla, kutsutaksilla tai yhteiskuljetuksia järjestämällä.

Janakkalassa tarjotaan vammaispalvelulain mukaisia kuljetuspalveluja vaikeavammaisille sekä harkinnanvaraisia, tulosidonnaisia sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluita ikäihmisille.

Toimi näin

Kuljetuspalveluja haetaan kirjallisesti hakemuslomakkeella. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan fysioterapeutin lausunto hakijan vamman tai sairauden vaikutuksesta liikkumiseen ja muuhun toimintakykyyn. Liitteeksi käy myös lääkärinlausunto, jossa kuvataan kattavasti hakijan liikkumista ja toimintakykyä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuljetuspalvelua ei ole tarkoitettu lääkärissäkäynti-, sairaala- tai kuntoutusmatkoihin, joihin on mahdollisuus hakea korvausta muun lainsäädännön mukaisesti esimerkiksi Kelasta.

Palvelu on maksullinen.

Asiakas maksaa toteutuneista maksuista julkisen liikenteen mukaisen taksan omavastuun.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 20.9.2021