suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Kriisiapu

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sinun on mahdollista saada kriisityön apua, kun olet joutunut kohtaamaan äkillisen, epätavallisen tai odottamattoman tilanteen, joka järkyttää.

Tällaisia tapahtumia voivat olla muun muassa läheisen kuolema, läheisen itsemurhayritys, väkivallan tai vakavan rikoksen kohteeksi joutuminen, oma tai läheisen vakava sairastuminen sekä onnettomuudet (esim. tulipalo). Elämänkriiseissä annamme ohjausta ja ...

Toimi näin

Kriisitilanteessa ota yhteyttä sosiaalipäivystykseen tai tarvittaessa hätänumeroon. Tavoitat sosiaalipäivystyksen kriisitilanteessa myös hätänumeron kautta.

Mikäli olet kohdannut väkivaltaa tai koet sen uhkaa, ota yhteyttä sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiseen tai viranomaiseen ja kerro tilanteestasi. Jos tarvitset tarvitset välitöntä sairaanhoitoa, hakeudu ensiapuun.

Jos tarvitset keskusteluapua kriisitilanteessa, voit olla yhteydessä valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Erilaiset chat-palvelut ovat tukenasi tai voit hakeutua eri yhdistysten ylläpitämiin kriisipalveluihin.

Voit hakea apua itse, mutta myös läheisesi, ystäväsi tai viranomainen voi olla yhteydessä kriisityöhön.

Käytä pyydä apua-painiketta, mikäli olet kohdannut jonkin muun sinua järkyttävän elämänkriisin, mutta et ole välittömän kriisiavun tarpeessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokainen kriisin kohdannut on oikeutettu saamaan kriisiapua.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.3.2023