suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu kaikille peruskoulun oppilaille. Huoltajana voit olla yhteydessä lapsen kasvuun, kehitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu ehkäisevä terveydenhuolto, joka pyrkii siihen että oppilas voi kokonaisvaltaisesti hyvin koko kouluajan. Tähän kuuluu muun muassa kasvun ja kehityksen seuraaminen sekä psyykkisen kehityksen ja itseluottamuksen tukeminen.

Kouluterveydenhoitajan ja koululääkärin tarkastuksissa seuraamme koululaisen kasvua, yksilöllistä kehitystä ja sosiaalisten taitojen kypsymistä. Kouluterveydenhoitaja antaa kaikki valtakunnallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Sairaanhoito ei pääsääntöisesti kuulu kouluterveydenhuoltoon. Kouluterveydenhoitaja antaa kuitenkin ensiapuluonteista sairaanhoitoa tarvittaessa (esimerkiksi akuutit haavat, tapaturmat, kohtaukset). Kouluterveydenhoitaja arvioi tilanteen ja lähettää oppilaan tarvittaessa eteenpäin jatkohoitoon.

Lisäksi kouluterveydenhuolto tarjoaa erityisseurantaa oppilaille, joilla voi olla terveysriskejä. Erityisseuranta tehdään yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuoltohenkilökunnan kanssa.

Toimi näin

Jokaisessa koulussa on oma kouluterveydenhoitaja, joka on tavoitettavissa isoissa kouluissa koulupäivien aikana ja pienemmissä kouluissa sovittuina päivinä. Kouluterveydenhoitajaan saat helposti yhteyttä myös puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostitse kaikkina arkipäivinä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021