suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu kaikille peruskoulun oppilaille. Huoltajana voit olla yhteydessä lapsen kasvuun, kehitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu ehkäisevä terveydenhuolto, joka pyrkii siihen että oppilas voi kokonaisvaltaisesti hyvin koko kouluajan. Tähän kuuluu muun muassa kasvun ja kehityksen seuraaminen sekä psyykkisen kehityksen ...

Toimi näin

Jokaisessa koulussa on oma kouluterveydenhoitaja, joka on tavoitettavissa isoissa kouluissa koulupäivien aikana ja pienemmissä kouluissa sovittuina päivinä. Kouluterveydenhoitajaan saat helposti yhteyttä myös puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostitse kaikkina arkipäivinä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Porvoon kaupunki

Palvelusta vastaa

Porvoon kaupunki
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021