suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kaikille Kallion alueella toimiville peruskouluille on nimetty oma terveydenhoitaja, joka vastaa vuosittaisten määräaikaistarkastusten toteutumisesta ja muusta ennalta ehkäisevästä oppilashuoltotyöstä. Määräaikaistarkastusten lisäksi terveydenhoitajilla on vastaanottoa ilman ajanvarausta.

Kouluterveydenhoitaja tekee yhteistyötä muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut ovat kunnan sivistystoimen järjestämiä palveluja, joista on lisätietoa kuntien www-sivuilla.

Toimi näin

Kouluterveydenhoitajat ilmoittavat lukuvuoden alkaessa koulupäivät, vastaanottoajat ja yhteystiedot vanhemmille.

Kutsumme vanhemmat mukaan laajoihin tarkastuksiin, terveydenhoitaja sopii ajan joko Wilman kautta, puhelimessa tai kirjeellä.

Tavoitat parhaiten terveydenhoitajan Wilman kautta huomioiden kuitenkin se, että alakouluilla terveydenhoitaja vastaa viestiin yleensä ko. koulun koulupäivinä. Neuvolan ajanvarausnumeroon voit myös tarvittaessa jättää soittopyynnön terveydenhoitajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto painottuu ennalta ehkäisevään toimintaan. Vapaa-ajan tapaturmat, pitkittyneet infektiot, kroonisen sairauden kontrollit ym. lääkärin tutkimusta vaativat sairaudet hoidetaan terveyskeskuksissa, jonne vanhemmat varaavat itse ajan. Laajoihin tarkastuksiin liittyy opettajan arvio oppilaasta, johon pyydämme vanhemmilta kirjallisen suostumuksen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 27.2.2022