suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kun aloitat peruskoulun, kuulut kouluterveydenhuollon palveluiden piiriin. Jokaisella koululla on nimettynä oma kouluterveydenhoitaja. Kouluterveydenhoitajat työskentelevät kouluilla virka-aikana. Kaikilla kouluilla terveydenhoitaja ei ole joka päivä paikalla.

Tapaat kouluterveydenhoitajan jokaisella vuosiluokalla. Osa terveystarkastuksista on laajoja, jolloin perheesi kutsutaan mukaan vastaanotolle ja tapaatte myös koululääkärin. Kouluterveydenhoitajasi tekee kanssasi tarvittaessa yhteistyötä koulun oppilashuoltohenkilöstön ja muiden tahojen kanssa.

Toimi näin

Voit mennä kouluterveydenhoitajasi luokse keskustelemaan mieltäsi painavissa asioissa päivystysajalla ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan ottamalla yhteyttä Wilma-viestillä tai puhelimitse. Löydät kouluterveydenhoitajan yhteystiedot koulusi yhteystiedoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 15.9.2021