suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuollon tehtäviin sisältyvät:

oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen

vanhempien ja huoltajien kasvatustyön tukeminen

oppilaan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen ja tukeminen

pitkäaikaisesti sairaan lapsen omahoidon tukeminen yhteistyössä muiden opiskeluhuollon toimijoiden kanssa sekä tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja hoitoon ohjaaminen

kouluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä yhteisön hyvinvoinnin edistäminen ja seuranta

oppilaan terveydentilan toteamista varten tarpeelliset erikoistutkimukset

Koko ikäluokan kattavat vuosittaiset terveystarkastukset muodostavat kouluterveydenhuollon toiminnan rungon. Luokilla 1., 5. ja 8. terveystarkastukset toteutetaan laajoina ja huoltajat pyydetään mukaan tarkastukseen. Tarkastuksissa arvioidaan monipuolisesti oppilaan fyysistä ja psykososiaalista terveydentilaa, hyvinvointia ja oppimista. Laajoissa terveystarkastuksissa selvitellään lisäksi koko perheen hyvinvointia. Terveystarkastukseen sisältyy aina yksilöllinen terveysneuvonta.

Rokotusohjelma jatkuu kouluterveydenhuollossa:

Lasten ja nuorten rokotusohjelma (THL)

Terveystarkastusten lisäksi kouluterveydenhuollossa tavataan oppilaita ja perheitä yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Kouluterveydenhuollon tärkeä työmuoto ovat terveydenhoitajan avoimet vastaanotot, joille oppilaat voivat tulla aikaa varaamatta keskustelemaan oireistaan ja mieltä askarruttavista asioista. Lisäkäynneillä voidaan perehtyä selvittelyä vaativiin asioihin sekä seurata terveys- ja hyvinvointitilannetta, kasvua ja kehitystä tai perheen tilannetta terveystarkastusten välillä.

Kouluterveydenhuolto on osa koulujen monialaista opiskeluhuoltoa. Yhteistyötä tehdään opettajien, koulukuraattorien ja -psykologien kanssa sekä yhteisöllisen että yksilökohtaisen opiskeluhuollon työssä.

(Lähde:THL)

Toimi näin

Kouluterveydenhoitajat toimivat eri kouluilla kunnan alueella ja voit ottaa yhteyttä joko suoraan kouluterveydenhoitajaan puhelimitse tai Wilman kautta. Yhteystiedot löytyvät kunkin koulun osalta terveydenhoitajasta koulun sivulta ja ajasta milloin hän on tavoitettavissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuhoksen kunta
Palvelusta vastaaMuhoksen kunta
Alue Muhos
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 29.3.2022