suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Kouluterveydenhuolto ,Lieto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto kattaa tasapuolisesti toiminta-alueemme peruskouluja käyvät koululaiset. Kouluterveydenhuollon palvelut toteutuvat koulujen omissa toimintatiloissa. Joka koululla on nimetty terveydenhoitaja ja koululääkäri. Kunnan nettisivuilta löytyy koulukohtaisesti yhteystiedot. Ohjautuminen tarvittaviin jatkotutkimuksiin tai hoitoon sujuu hyvin. Seuranta- ja tukikäyntejä pystytään järjestämään tarpeen mukaan. Terveydenhoitaja on myös oleellinen osa koulun oppilashuoltoa. Lääkäri osallistuu oppilashuollollisiin asioihin tarvittaessa.

Toimi näin

Kouluterveydenhoitajan vastaanotolle voit tulla ilman ajanvarausta, koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Katso koulukohtaiset numerot terveydenhoitajille

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluikäiset lapset ja nuoret ovat kouluterveydenhuollon asiakkaita.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 4.9.2019