suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuoltoon kuuluu oppilaiden terveydenhoito, terveysneuvonta, erikoistutkimuksiin ohjaaminen ja koulujen terveydellisten olojen valvonta.

Oppilaskohtainen työ tapahtuu yhteistyössä vanhempien ja opettajien kanssa.

Hammashoito

Kansanterveyslain mukainen oppilaiden järjestelmällinen hammashoito tapahtuu Salpakankaan terveysasemalla, puhelin 8802 250

Hammassärky- ym. kiireellistä hoitoa tarvitsevissa tapauksissa vanhempia on pyydetty ottamaan yhteyttä ensisijaisesti järjestelmällisestä hoidosta huolehtivaan hammaslääkäriin ja toissijaisesti päivystävään hammaslääkäriin.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 2.12.2020