suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palvelulla edistetään kouluyhteisön hyvinvointia ja oppilaiden terveyttä yhteistyössä oppilaiden, oppilashuollon muun henkilöstön, opettajien ja vanhempien kanssa.

Oppilaalle järjestetään terveystarkastus joka vuosiluokalla. Ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella vuosiluokalla järjestetään laaja terveystarkastus, joihin liittyy myös lääkärin tarkastus. Terveystarkastukseen varataan aikaa 30 min ja laajaan tarkastukseen 90 min. Lapset puheeksi keskustelut ja neuvonpidot ovat osa oppilashuollollista työskentelyä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoulun 1-9 luokan oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 21.4.2021