suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kouluterveydenhuollon palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Alue: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Palvelulla edistetään kouluyhteisön hyvinvointia ja oppilaiden terveyttä yhteistyössä oppilaiden, oppilashuollon muun henkilöstön, opettajien ja vanhempien kanssa.

Oppilaalle järjestetään terveystarkastus joka vuosiluokalla. Ensimmäisellä, viidennellä ja kahdeksannella vuosiluokalla järjestetään laaja terveystarkastus, joihin liittyy myös lääkärin tarkastus. Terveystarkastukseen varataan aikaa 30 min ja laajaan tarkastukseen 90 min. Lapset puheeksi keskustelut ja neuvonpidot ovat osa oppilashuollollista työskentelyä.


Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoulun 1-9 luokan oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä.

Kouluterveydenhuolto voi osallistua oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka