suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuollossa haluamme tukea ja edistää oppilaan tervettä kasvua ja kehitystä yhteistyössä kodin ja koulun henkilökunnan kanssa. Toimimme myös oppilashuollollisessa yhteistyössä erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tukemiseksi.

Kouluterveydenhuollossa toimivat ensisijaisesti terveydenhoitaja ja lääkäri. Oppilaat käyvät säännöllisesti terveystarkastuksissa, myös vanhempia kutsutaan mukaan laajoihin terveystarkastuksiin. Terveydenhoitajat toimivat kouluilla tiettyinä viikonpäivinä, jolloin oppilaat voivat myös itse hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta. Myös vanhemmat voivat aina ottaa yhteyttä terveydenhoitajiin. Koulukohtaiset vastaanottoajat ovat koulujen tiedotteessa.

Sairausasiat hoitaa omahoitaja/lääkäri terveyskeskuksessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 6.7.2020