suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu sinulle, joka opiskelet peruskoulussa. Teemme ehkäisevää työtä edistääksemme fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiasi ja ehkäistäksemme sairauksia ja erilaisia päihde- ja riippuvuusongelmia.

Kouluterveydenhoitajalla on vaitiolovelvollisuus, ja voit keskustella hänen kanssaan luottamuksellisesti kaikista asioista. Sinun ja vanhempiesi suostumuksella teemme yhteistyötä opettajien, koulupsykologin, koulukuraattorin ja koulun muun henkilöstön kanssa. Kouluterveydenhoitaja kuuluu koulun oppilashuoltoryhmään. Tarvittaessa kouluterveydenhoitaja voi antaa lähetteen muun hoitohenkilöstön vastaanotolle.

Kouluterveydenhoitaja antaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laatiman kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotuksia.

Sopimuksen mukaan kouluterveydenhoitaja voi myös pitää oppitunteja, järjestää ryhmätoimintaa ja osallistua vanhempainiltoihin.

Kouluterveydenhuolto

Peruskoulussa sinut kutsutaan vuosittain kouluterveydenhoitajan tekemään terveystarkastukseen. Vuosiluokilla 1, 5 ja 8 tarjoamme sinulle laajan terveystarkastuksen, jonka tekevät kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri.

Muut käynnit

Kouluterveydenhoitajan vastaanotolla sinulla on mahdollisuus yksinkertaisiin sairaanhoitotoimenpiteisiin, esim. haavanhoitoon ja ompeleiden poistoon. Kouluterveydenhoitajalta saat myös neuvoja, tietoa ja apua ehkäisyvälineen valintaan ja ehkäisyn seurantaan. Sairaanhoito- ja ehkäisyasioissa voit kääntyä myös neuvoloiden puoleen.

Yhteydenotto

Voit käydä kouluterveydenhoitajasi vastaanotolla tai ottaa yhteyden puhelimitse.

Maksut

Kouluterveydenhuollon käynnit ovat maksuttomia. Perimme 18 vuotta täyttäneiltä maksun terveyskeskuksen koululääkärille varatusta ajasta.

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää!

Toimi näin

Ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu annetaan 1 - 9 luokkien oppilaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä.

Kouluterveydenhuolto voi osallistua oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 5.3.2020