suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto toimii koulujen yhteydessä. Toimipisteet: Vistan koulu, Jokelan koulu, Hanhijoen koulu, Kriivarin koulu ja Sauvon koulu. Koululaiset kutsutaan vuosittain terveystarkastukseen. Luokilla 1, 5 ja 8 tehdään laaja-alainen terveystarkastus (lääkäri + terveydenhoitaja), johon kutsutaan mukaan molemmat vanhemmat. Sähköinen ajanvarauskäytössä lääkärin tarkastuksisssa 1 ja 5 luokkalaisille ja terveydenhoitajan tarkastuksissa 1 ja 7 luokkalaisille

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 1.2.2022