suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kun aloitat peruskoulun, kuulut kouluterveydenhuollon palvelujen piiriin. Jokaiselle koululle on nimetty oma kouluterveydenhoitaja, joka työskentelee koululla virka-aikana. Kaikilla kouluilla terveydenhoitaja ei ole päivittäin paikalla.

Seuraamme lapsen ja nuoren kehitystä moniammatillisessa yhteistyössä koulun oppilashuoltohenkilöstön ja vanhempien kanssa.

Voit kysyä kouluterveydenhuoltoon lii ...

Toimi näin

Voit mennä kouluterveydenhoitajan luokse keskustelemaan mieltäsi painavista asioista varaamalla ajan puhelimitse tai Wilma-viestillä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Oulunkaaren kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Oulunkaaren kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 21.10.2022