suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulaisten kaupunki

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Oulainen
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Perusopetuksen oppilaiden kouluterveydenhuollosta vastaa kunta. Koululaisten suun terveydenhuollosta vastaa kunnan tarjoama hammashuolto.

Kouluterveydenhoitajien lisäksi kouluterveydenhuollossa toimii koululääkäri. Oleellisia yhteistyökumppaneita ovat kuraattori ja koulupsyykkari. Koulupsyykkarille ohjaudutaan kouluterveydenhuollon tai kuraattorin kautta. Kouluterveydenhuolto toimii yhteistyössä mm. perheneuvolasta, varhaiskasvatuksesta, lastensuojelusta ja erikoissairaanhoidosta vastaavien viranomaisten kanssa.

Kouluterveydenhuolto voi osallistua oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Kouluterveydenhuolto on tärkeä osa oppilashuoltotyötä. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, kunta vastaa kustannuksista.

Kouluterveydenhuoltoa toteutetaan ala- ja yläkouluilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulaisten kaupunki
Palvelusta vastaaOulaisten kaupunki
Alue Oulainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulaisten kaupunki
Päivitetty: 6.7.2020