suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mustasaaren kunta

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia, pitää luentoja terveellisistä elämäntavoista ja on tarvittaessa oppilaiden tavoitettavissa koulupäivän aikana. Kouluterveydenhoitaja toimii myös linkkinä koulun, kodin ja muiden tahojen välillä. Kouluterveydenhoitajan kanssa voi puhua sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Vanhemmat ja oppilaat voivat ottaa yhteyttä omaan kouluterveydenhoitajaan puhelinaikana ja kysyä neuvoja.

Toimi näin

Jos tunnet itsesi sairaaksi aamulla, on parasta jäädä kotiin. Jos tarvitset kiireellistä lääkärinhoitoa, voit ottaa suoraan kotoa yhteyttä terveyskeskuksen päivystykseen tai sairaanhoidon neuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMustasaaren kunta
Palvelusta vastaaMustasaaren kunta
Alue Mustasaari, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Mustasaaren kunta
Päivitetty: 6.7.2020