suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kysteri

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

o Kaikissa oppilaitoksissa toimii kouluterveyshuolto (kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri)

o Tehtäviin kuuluu myös oppilaiden erityisen tuen ja tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen yhdessä muiden oppilashuollon toimijoiden kanssa sekä tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja -hoitoon ohjaaminen.

o Tehtävänä on myös koululaisten ja opiskelijoiden ympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden sekä kouluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen sekä lasten huoltajien kasvatustyön tukeminen.

o Suun terveydenhuollon terveystarkastukset järjestetään vähintään kolme kertaa opiskelun aikana tai yksilöllisen tarpeen mukaisesti

o Koululaiset rokotetaan valtakunnallisen rokotusohjelman mukaan

Kenelle ja millä ehdoin

o Terveydenhoitajan tarkastukset järjestetään vuosiluokittain valtakunnallisen asetuksen mukaisesti oppilaiden kasvun, kehityksen, terveyden ja hyvinvoinnin seuraamiseksi ja edistämiseksi.

o Lääkärintarkastukset suoritetaan 1,5 ja 8-luokkalaisille ja lukiossa

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on seurata oppilaan kasvua ja kehitystä ja edistää hänen terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuollon vastuulla ovat myös kouluympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä vanhempien ja huoltajien tukeminen kasvatustyössä. Terveystarkastuksia järjestetään jokaisella vuosiluokalla.

Kouluterveydenhuolto osallistuu oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa asiassa eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle aiheutuu kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan hänelle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKysteri
Palvelusta vastaaKysteri
Alue Kaavi, Keitele, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kysteri
Päivitetty: 22.2.2022