suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Kouluterveydenhuoltoon kuuluu oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, vanhempien ja huoltajien kasvatustyön tukeminen, oppilaan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen ja tukeminen sekä pitkäaikaisesti sairaan lapsen omahoidon tukeminen sekä tarvittaessa jatkotutki ...

Toimi näin

Voit varata ajan sähköisesti 1. luokan kouluuntulotarkastukseen ja 5. luokan laajaan tarkastukseen. Ajan voit myös siirtää ja perua sähköisen palvelun kautta. Ajan siirto ja peruutus tulee tehdä 24 tuntia ennen vastaanottoaikaa. Ajan kouluuntulotarkastukseen voit edelleen varata myös puhelimitse.

Ajan voit varata tarkastukseen, kun oma terveydenhoitajan on tiedottanut asiasta. Sähköisten palveluiden tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Kokkolan kouluterveydenhuollossa on käytössä sähköinen eEsitieto-lomake, jonka pääsee täyttämään sähköisen ajanvarauksen kautta. Pyydämme vanhempia täyttämään lapsen terveydentilasta sähköisen eEsitieto-lomakkeen ennen tarkastukseen saapumista.

Avoimille vastaanotoille oppilaat voivat tulla aikaa varaamatta keskustelemaan oireistaan ja mieltään vaivaavista asioista. Vanhemmat voivat myös ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto on maksutonta, ja sitä on saatavilla pääsääntöisesti koulupäivien aikana koululta tai sen välittömästä läheisyydestä.

15 vuotta täyttäneiden asiakkaiden käyttämättä tai peruuttamattomasta lääkäriajasta tai suun terveydenhuollon vastaanottoajasta peritään maksu (51,40 €), ellei poisjäännille ole perusteita. Peruutus on tehtävä 2 vrk ennen varattua aikaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023