suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnan kouluruuan keskustan alueella valmistaa yläkoulu/lukion tiloissa sijaitseva keskuskeittiö. Kirkonkylän ala-asteella toimii keskuskeittiön jakelukeittiö. Kintauden koululla on oma valmistuskeittiö, joka valmistaa ruoan koulun ja päiväkodin lapsille.

Toimi näin

Mikäli oppilaalla on todettu ruoka-aineallergia tai muu ruokarajoite, tulee oppilaan hankkia todistus ja toimittaa se koulun keittiölle tai omalle opettajalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Petäjäveden kunta

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 1.12.2023