suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnan kouluruuan keskustan alueella valmistaa yläkoulu/lukion tiloissa sijaitseva keskuskeittiö. Kirkonkylän ala-asteella toimii keskuskeittiön jakelukeittiö. Kintauden koululla on oma valmistuskeittiö, joka valmistaa ruoan koulun ja päiväkodin lapsille.

Toimi näin

Mikäli oppilaalla on todettu ruoka-aineallergia tai muu ruokarajoite, tulee oppilaan hankkia todistus ja toimittaa se koulun keittiölle tai omalle opettajalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021