suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Lain mukaan kaikille oppilaille on annettava tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täyspainoinen maksuton ateria. Kouluaikaisen ruokailun tarkoituksena on tukea kodeissa tapahtuvaa ruokailua ja edistää osaltaan oppilaan hyvinvointia sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Säännöllisesti syöty kouluateria pitää yllä oppilaan työvireyttä koulupäivän aikana ja vähentää levottomuutta oppitunneilla ...

Toimi näin

Mikäli lapsenne tarvitsee erityisruokavaliota, on huoltajan esitettävä asiasta selvitys keittiölle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Kempeleen kunta

Palvelusta vastaa

Kempeleen kunta
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 15.6.2022