suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Hausjärven kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Hausjärvi
  • Julkinen palvelu
Alue: Hausjärvi
Palvelun kieli: suomi

Hausjärven kunnan kouluruoka valmistetaan keskuskeittiössä Oitissa sekä Ryttylän valmistuskeittiössä. Reseptiikassa noudatetaan kouluruokasuositusta. Erityisruokavaliot valmistetaan terveydenhoitajan tai lääkärin antaman todistuksen perusteella. Yläasteen ja lukion oppilaille tarjotaan lakto-ovo-vegetaarinen kasvisvaihtoehto, sen tarjoamiseen edellytetään sitoutumista.


Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.


Palvelun toteuttaa: 
Hausjärven kunta