suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Koulupsykologin palvelut

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Tarjotaan psykologisia tutkimuksia esim. oppimisen ja muistin arviointia sekä kuntoutusta. Psykologi osallistuu koulujen oppilashuoltoryhmiin ja tapaa vanhempia sekä lapsia ja nuoria kouluun liittyvissä kysymyksissä.

Toimi näin

Ota yhteyttä psykologi Mika Nevalaan puh. 040 767 0945

Kenelle ja millä ehdoin

Psykologipalvelut toimii ajanvarauksella.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 28.5.2020