suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen seurakunnat

Koululaisten iltapäiväkoti

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen seurakunnat on yksi Tampereen iltapäiväkerhotoiminnan tuottajista. Toimintamme on kristilliseltä arvopohjalta nousevaa lapsilähtöistä toimintaa, jossa tuetaan niin lapsen kehitystä, uskonnollista kasvamista kuin koulunkäyntiä.

Iltapäiväkodeissa leikitään ja luetaan läksyjä. Myös pelaaminen ja ulkoilu ovat tärkeä osa toimintaa. Päivän aikana lapsille tarjotaan monipuolinen välipala. Joka ...

Toimi näin

Paikkaa haetaan Wilma-järjestelmän kautta. Hakemus löytyy hakemukset ja päätökset välilehdeltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tampereella molempien vanhempien pitää olla joko töissä tai opiskella, että lapsi voi saada iltapäiväkotipaikan, tai lapsella oltava erillinen lausunto paikan tarpeesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Palvelun toteuttaa

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Tampereen seurakunnat
Päivitetty: 19.1.2023