suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaavin kunta

Koululaisen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kaavi
  • Julkinen palvelu

Kaavin kunta tarjoaa aamu- ja iltapäivätoimintaa perusopetuksen 1. ja 2. luokkien sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Aamu- ja iltapäivätoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain mukaista perusopetuksen oppilaille suunnattua ohjattua toimintaa, jonka kokonaisuudesta kunta vastaa.

Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä ja tukea koulua ja perhettä kasvatustehtävässä. Tavoitteenamme on järjestää kiireetön, turvallinen, toiminnallinen ja rennon iloinen aamu- ja iltapäivä ammattitaitoisten ohjaajien valvonnassa.

Toiminnan aloittamisesta ja siihen hakemisesta tiedotetaan 1. ja 2. luokan oppilaiden koteihin hyvissä ajoin ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Ryhmiin voi hakeutua kirjallisella hakemuksella myös toimintakauden aikana, mikäli ryhmissä on tilaa.

Toimi näin

Toimintapaikkaa haetaan lomakkeella, joka löytyy Kaavin kunnan internetsivuilta sekä sivistystoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Toiminnan aloittamisesta ja siihen hakemisesta tiedotetaan 1. ja 2. luokan oppilaiden koteihin hyvissä ajoin ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Ryhmiin voi hakeutua kirjallisella hakemuksella myös toimintakauden aikana, mikäli ryhmissä on tilaa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaavin kunta
Palvelusta vastaaKaavin kunta
Alue Kaavi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaavin kunta
Päivitetty: 23.1.2020