suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Kouluikäisten suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluikäisiä lapsia ja nuoria kutsutaan suun terveystarkastuksiin 1., 5. ja 8. luokalla. Tämän lisäksi tehdään yksilölliseen tarpeeseen perustuvia suun terveystarkastuksia.

Lasten ja nuorten suun terveydenhuollon tehtävänä on suun terveyden edistäminen ja suun sairauksien ennaltaehkäisy ja hoito.

Tampereella 8–15-vuotiaiden lasten ja nuorten suun terveystarkastukset toteutetaan monihuonemallilla. Tavoitteena on tehdä samalla käynnillä suun terveystarkastus sekä tarvittaessa hammaslääkärin tutkimus ja pitkän aikavälin yksilöllinen hoitosuunnitelma.

17-vuotiaille nuorille lähetetään kehotuskirje varata aika hammashoitoon.

Toimi näin

Lapsille ja nuorille lähetetään kehotus ajan varaamiseen. Huoltajana voit varata ajan verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä peruuttamattoman poisjäännin maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksessa olevien koululaisten hampaiden ja suun terveydenhuolto kuuluu kouluterveydenhuoltoon. Perusopetuksen aikana koululaisen suu ja hampaat tarkistetaan vähintään kolme kertaa ja hoidetaan tarvittaessa. Jos oppilas tarvitsee tarkistuksia tai hoitoa enemmän tai useammin, häntä hoidetaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kouluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan koulun antaman ohjeen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.11.2021