suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Kouluikäisten fysioterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluikäisten fysioterapiassa saat ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Tarvittaessa sinulle voidaan järjestää terapiasarja.

Yleisimpiä käyntisyitä ovat niska- ja hartiaseudun ongelmat, ryhtiongelmat tai tarkastukset, kuten skolioosiseuranta, ergonominen ohjaus ja jalkojen pituuseroarviointi.

Toimi näin

Erityiskoulujen oppilaat ottavat yhteyttä Puistokoulun tai Sammonkoulun fysioterapiaan. Muiden koulujen oppilaat ottavat yhteyttä kuntoutuspalvelujen ajanvaraukseen ja neuvontaan.

Jos opiskelet toisella asteella, tulee sinun varata aika itse fysioterapeutin vastaanotolle. Ota yhteys kuntoutuspalvelujen ajanvaraukseen ja neuvontaan. Fysioterapia-aikasi pyritään antamaan lähimpään fysioterapiayksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu peruskoululaisille ja toisella asteella opiskeleville.

Palvelua varten sinulla tulee olla oppilaitoksen terveydenhoitajan tai lääkärin lähete. Terapiasarjaan tarvitset aina lääkärin sähköisen lähetteen.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022