suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kouluikäisen suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Koululaiset kutsutaan Vantaalla suun terveystarkastuksiin 1., 3., 5. ja 8. luokalla. Määräaikaiset tarkastukset tehdään koko ikäluokalle. Suun terveystarkastuksia voidaan tehdä useamminkin lapsen ja nuoren tarpeiden mukaan. Koululaisten suun terveystarkastuksia tekevät suuhygienistit ja hammaslääkärit. ​

Suun terveydenhuollon tehtävänä on lasten ja nuorten suun terveyden edistäminen ja suun sairauksien ennaltaehkäisy sekä hoito. Suun sairauksia ehkäistään hyvällä omahoidolla. Suun terveydenhuollon ammattilaiset tukevat koululaista ja perhettä omahoidon toteuttamisessa.

Oikomishoito: Jokaisen suun terveystarkastuksen yhteydessä lapsen purenta arvioidaan ja tarvittaessa ohjataan oikomishoidon seulontaan erikoishammaslääkärin vastaanotolle. Oikomishoidon aloittaminen edellyttää kunnallisen oikomishoidon kriteerien täyttymistä.

Kaikille 17 vuotta täyttäville vantaalaisille lähetetään suun terveydenhuollosta kirje, jossa ohjataan varaamaan itse aika suun terveystarkastukseen.​​

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille ja se on maksutonta alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 9.8.2022