suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ISSHP

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on maksutonta terveydenhuoltoa, johon kuuluvat vuosittaiset terveystarkastukset ja ensiapuluonteinen sairaanhoito. Muu sairauksien tutkimus ja hoito tapahtuu pääsääntöisesti terveysasemilla.

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on yhteistyössä perheiden kanssa turvata lapsille ja nuorille heidän edellytystensä mukainen mahdollisimman terve kasvu ja kehitys, sekä tukea ja ohjata heitä terveyttä edistävissä valinnoissa luoden perusta aikuisiän terveydelle ja hyvinvoinnille.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluja lukioiden, ammatillisen oppilaitoksen, kansanopistojen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat vuosittaiset terveystarkastukset opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville opiskelijoille. Kutsunnanalaisten opiskelijoiden asevelvollisuustarkastukset tehdään myös oman oppilaitoksen terveydenhoitajalla.

Toimi näin

Terveydenhoitajaan saa yhteyden puhelimitse tai Wilman välityksellä.

Lääkärin vastaanottoajat varataan terveydenhoitajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit ovat maksuttomia. 18 vuotta täyttäneiltä opiskelijoilta peritään sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä asiakasmaksulain mukainen maksu. Samoin maksu peritään perumattomista sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai äkillisissä tilanteissa saman päivän aamuna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ISSHP
Palvelusta vastaaItä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ISSHP
Alue Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ISSHP
Päivitetty: 5.3.2020